2019 © humlebaekgaard.dk - design/foto showdanes.dk

Military er en konkurrenceform hvor man rider dressur, ridebanespringning og senere på dagen en terrænspringning, hvor man gennemrider en fastlagt gennemgået rute, med 10-15 faste forhindringer såsom træstammer, grøfter, op- og nedspring, vandspring o.s.v.

Hvorfor banker mit hjerte lige netop for denne side af ridesporten?

Det gør det fordi man her oplever at dressuren og grundprincipperne i ridningen, kan overføres til noget helt andet end baneridning.
I terrændelen får man virkelig prøvet af, om man har hørt efter i timen og været grundig nok i sine forberedelser. Har man først kommet gungrende i galop ad en skovsti og lavet en anholdning med sæde og hånd og hesten har reageret prompte og forhindringen foran sig bliver sprunget med sikkerhed og overskud, er det en berusende og euforisk følelse, som sidder i en længe efter man er kommet i mål.
Military er ikke bare for folk der ikke vil ride dressur, military er NETOP for folk der vil ride dressur, for netop militaryrytteren ved at lydighed, smidighed og hurtighed er den eneste vej frem, hvis man vil vinde disse konkurrencer. Her er ingen kære mor, hvis man springer over hvor gærdet er lavest i den daglige træning.

 

I stalden har jeg tre militaryryttere, Caroline, Victoria og Freja

Caroline har været hos mig siden hun som 8 årig kom til træning med sin første pony Don. Caroline er super ambitiøs, en smule hård ved sig selv og en helt igennem mageløs dygtig rytter, med konkurrencedrive, ud over det sædvanlige. Caroline har ponyerne Lillepigen, Canon og Mirabella at konkurrere på.

Freja er lige blevet færdig med sine ponyår og skal til at ride juniorklasser på hest. Hun havde i 1 1/2 år en dejlig knabstrupperpony, som hun tog fra absolut noviceniveau til landsklasser. Freja er en 100% disciplineret og dedikeret rytter, der altid gør sit bedste og altid lytter til sin træner, hun er en drøm at undervise.

Victoria er for nyligt startet som konkurrencerytter hos mig. Hun er en lidt forsigtig, men yderst pligtopfyldende pige, som er meget opsat på at lære tingene. Hun er på kort tid blevet distriktsrytter og jeg har store planer med hende i fremtiden. Victoria rider Freja og Midnight Moon.

HUMLEBÆKGAARD RYTTERUDDANNELSE

- fremtidens ryttere starter her

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now