Military er en konkurrenceform hvor man rider dressur, ridebanespringning og senere på dagen en terrænspringning, hvor man gennemrider en fastlagt gennemgået rute, med 10-15 faste forhindringer såsom træstammer, grøfter, op- og nedspring, vandspring o.s.v.

Hvorfor banker mit hjerte lige netop for denne side af ridesporten?

Det gør det fordi man her oplever at dressuren og grundprincipperne i ridningen, kan overføres til noget helt andet end baneridning.
I terrændelen får man virkelig prøvet af, om man har hørt efter i timen og været grundig nok i sine forberedelser. Har man først kommet gungrende i galop ad en skovsti og lavet en anholdning med sæde og hånd og hesten har reageret prompte og forhindringen foran sig bliver sprunget med sikkerhed og overskud, er det en berusende og euforisk følelse, som sidder i en længe efter man er kommet i mål.
Military er ikke bare for folk der ikke vil ride dressur, military er NETOP for folk der vil ride dressur, for netop militaryrytteren ved at lydighed, smidighed og hurtighed er den eneste vej frem, hvis man vil vinde disse konkurrencer. Her er ingen kære mor, hvis man springer over hvor gærdet er lavest i den daglige træning.

 

I stalden har jeg tre militaryryttere, Victoria, Josefine og Sif

Victoria er for nyligt startet som konkurrencerytter hos mig. Hun er en lidt forsigtig, men yderst pligtopfyldende pige, som er meget opsat på at lære tingene. Hun er på kort tid blevet distriktsrytter og jeg har store planer med hende i fremtiden.

aN59A3398.jpg
aN59A0994_edited.jpg
aN59A3614.jpg

HUMLEBÆKGAARD RYTTERUDDANNELSE

- fremtidens ryttere starter her